Hvad er en agurk
Agurker er særlig følsomme over for Ethylen som produceres af frugter eller grøntsager og opbevares en agurk eks. sammen med æbler eller tomater vil det hurtigt resultere i en overmodning af agurken.
Oprindeligt stammer agurken fra det nordøstlige Indien, hvor man mener den har været dyrket i 3000 år. Senere bredte den sig til Kina og Grækenland.
Efterfølgende kom den til resten af Europa. I 1700 – 1800 tallet kom den til Danmark, hvor den efterhånden blev en almindelig spise. Agurker en i dag en af de mest almindelige grøntsager vi har og dyrkes ofte i væksthuse.
Egenskaber
Godt for nyrerne
Lettere vanddrivende virkning med moderat stimulering af nyrefunktionen.
Godt for kolesteroltallet
Agurken Indeholder forbindelser der hjælper kroppen med at udskille kolesterol
Godt for blodsukkeret
samtidig Indeholder agurken lav glykæmisk værdi, hvilket betyder at blodsukkeret stiger langsomt, i modsætning til fx slik og kage, hvor dit blodsukker vil stige hurtigt.
Vitaminer
Agurker har et højt indhold af vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Den har også en god kilde til flere af B-vitaminerne, især B6 og folat, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi hhv. styrker dit immunforsvar, dine røde blodceller og din hud.(madpyramiden.dk)
Agurk og vægttab
Den indeholder kun 13 kalorier pr. 100 gram, hvoraf 97% er flydende. Til gengæld har den et lavt indhold af kulhydrater og er rig på vitamin A, B, C og D og mineraler såsom jern, kalium, fosfor, calcium og magnesium. Den indeholder også en masse fibre, så hvis du gerne vil tabe dig så er agurken en glimrende spise. (bedre livsstil.dk)
Du kan bruge agurker til mange ting – i din salat, som smoothie, eller bare spise en agurk. De feder jo heldigvis ikke og kan udgøre et glimrende mellemmåltid. Meget af agurkens indhold er jo dybest set bare vand.
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.