Broccoli på latin kaldet Brassico Oleracea er noget af det mest sunde du kan spise. Den er i samme kornblomst familie som blomkål, rosenkål og grønkål. Broccolien stammer oprindeligt fra Lilleasien og er sidenhen kommet til Middelhavsområdet. Her er den især blevet dyrket i Italien. I Danmark dyrkes Broccoli også på frilandsgartnerier og kan købes i alle supermarkeder.
5 gode grunde til at spise Broccoli – Godt for helbredet
Godt for blodsukkeret
Broccoli indeholder en stor mængde af krom, hvilket giver dig et stabilt blodsukker. Ifølge bogen Din mad er din medicin af Jean Carper skulle 2 1/2 dl Broccoli indeholde 22 mikrogram krom eller ti gange mere end andre fødevarer.
Fibre
Grøntsagen indeholder meget fibre, og vil derfor give dig en god følelse af mæthed – hvilket gør du ikke vil føle så meget trang til at spise sødt.
Vitaminer
Grøntsagen indeholder en del K – Vitaminer, C-Vitaminer og Krom. Grøntsagen er er samtidig en god kilde til B – Vitaminer, E – Vitaminer, Magnesium, Omega 3 fedtsyrer, Zink, selen, Jern og proteiner.
Nedsætter risikoen for kræft
News Medical Life Science skriver i en artikel om et forsøg på Oregon University hvor det er påvist at mænd der dagligt spiser broccoli har en nedsat risiko for at udvikle prostata kræft. Samtidig skulle kvinder have en nedsat risiko for at udvikle brystkræft.
Mindre risiko for livmoderhalskræft
Ifølge Din mad er din medicin af Jean Carper har University of Alabama lavet en undersøgelse af 464 kvinder og broccoli. Undersøgelsen viste af de kvinder med lav folinsyre værdier havde større risiko for at få celleforandringer, der kan føre til livmoderhalskræft. Det kan virke forbyggende at spise en folinsyre rig kost. Med et par buketter Broccoli, får man ca. halvdelen af den anbefalede mængde folinsyre, som er ca. 400 mg om dagen.
Undersøgelse af Broccoli og sundhed
- Ifølge Super foods Rx synes Broccoli og Kål at kunne spille en forebyggende rolle i forebyggelsen af kræft. Utallige undersøgelser har siden bekræftet disse resultater. National Research Council for kost, ernæring og cancer 1982, fandt ”at der er tilstrækkelig epidemiologisk dokumentation for, at forbrugere af kornblomstrede grøntsager er forbundet med en reduktion af kræft”.
Alt i alt er Broccoli – Godt for helbredet
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.