Fisk og Omega-3
Hvad er fisk godt for?
Fisk og Omega-3 – Fisk har et højt indhold af næringsstoffer der er vigtige for din krop. Især er fisk rig på D-vitaminer, selen og jod. Og især de fede fisk indeholder de såkaldte sunde fiskeolier – kaldet n-3 fedtsyrer.
D-vitaminer fås oftest fra solen og især her i nord hvor solen skinner mindre, er der mange som får for lidt D-vitaminer.
Fisk kan være fede og magre, mens skaldyr normalt er fedtfattige. Magre fisk indeholder mindre end to gram fedt pr. 100 gram, mens fede fisk indeholder mere end 8 gram fedt pr. 100 gram. Fisk er generelt relativt fedtfattige.
Hvilke fisk er rige på omega-3?
- Makrel
- Sild
- Ørred
- Laks
- Hellefisk
- Ål
- Stenbiderogn
- Stenbider
- Sardin
Det er især de fede fisk, som indeholder masser omega-3, men stort set alle fisk og skaldyr indeholder omega-3 i større eller mindre grad.
Hvilke fisk må vi spise med god samvittighed?
Hvilke fisk må vi spise med god samvittighed? Se svaret fra DR – og tv program
|
|
Torskerogn | |
Fyldt med D – Vitaminer – Læs mere: |