Fårårsløget kan spores tilbage til oldtidens Asien. Det vides ikke præcist hvornår mennesket første gang har spist forårsløg.
Forårsløg er blot et almindeligt løg af sorten kepa. Løget høstes dog tidligt på sæsonen og deraf navnet forårsløg. Forårsløg er af mange også kalde springløg.
Forårsløg ligner af udseende en sammenblanding af purløg og porrer. Forårsløgene bliver 20 -30 cm lange (høje om man vil) og ca. 1 – 3 cm i diameter. Den hvide del af forårsløget udgør ca. 10 – 50 % af løget og er ofte den del af løget de fleste spiser. Det er dog også muligt at spise den grønne del af forårsløget og yderst sundt.
- Begge dele af forårsløget kan spises råt. Et forårsløg har en mildere smag end et almindeligt løg. Forårsløget anvendes af mange både som en grøntsag eller som en krydderurt.
Forårsløg – Godt for immunforsvaret
- Forårsløget har også en antiinflammatorisk virkning og kan være med til at styrke dit immunforsvaret og dit kredsløb.
Forebygge hjertekarsygdomme
Løgnene er også gode at spise, hvis du gerne vil forebygge hjertekarsygdomme og have dit kolesteroltal stabiliseret.
Sænkning af blodtryk
Løgnene kan også være medvirkende til at sænke dit blodtryk og få blodsukkeret stabiliseret.
Den grønne del af forårsløget
Den grønne del af forårsløget indeholder to stoffer der hedder hhv lutein og zeaxathin – begge dele stoffer som ved forsøg har vist sig gode til at beskytte øjnene.
Holdbarhed
Dine forårsløg kan ca. holde en uge i køleskabet, før de bliver for gamle.
- Du kan hurtigt finde mange lækre retter hvor forårsløget anvendes. Det kan være på pizza, i salater, til laks eller andet lækkert. De er også lette at tilberede. De skal kun vaskes og hakkes i stykker.
Alt i alt er Forårsløg – Godt for immunforsvaret og er samtidigt et løg som smager godt og er velegnet til madlavning.
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.