Majs stammer oprindeligt fra Sydamerika og Mellemamerika. I 1500 – tallet kom Majs til Europa og har siden spredt sig til Asien og Afrika. Størstedelen af de Majs der dyrkes, sælges til dyrefoder. Der har været plantet forskellige former for majs i både Nord, Mellem og Sydamerika, men det er svært at fastslå præcist hvor majsen kommer fra, da man endnu ikke har fundet Majs der vokser vildt i naturen.
Majsen blev senere kendt i Europa – hvor majsen især blev kendt gennem popkorn, senere gennem forskellige morgenmadsprodukter såsom cornflakes eller gennem mexicansk mad som blev yderste populært i 80érne. Mange bruger også Majs i salater eller spiser den rå.
Selvom majs tilhører græs-familien, hvilket gør den til en kornsort, er der nogle, som vil argumentere for, at majs er en grøntsag.
Majs findes nederst i madpyramiden med andre grøntsager. Den er kendt for at være en grov grøntsag og har samtidig et højt indhold af kostfibre. Kostfibre som er gode for din mæthedsfølelse og som kan være medvirkende til at holde gang i en god fordøjelse.
Majs og Vitaminer
Majs indeholder fosfor, magnesium, kalium, c-vitaminer Og B-vitaminerne folat, tiamin og B12. Desuden er Majs også en god kilde til E-vitaminer, jern, margan, selen, natrium og zink.
Styrker blodomløbet
Majs er godt at spise, hvis du gerne vil have styrket blodomløbet – det grundet det høje indhold af kalium.
Høj glycæmisk værdi
Majs har høj glykæmisk værdi, hvilket gør at blodsukkeret kun stiger langsomt.
Stivelsesholdig grøntsag
Majs er dog også en grøntsag som naturligt indeholder en del stivelse ligesom kartofler, ris mv. Den høje glykæmiske værdi gør at der bliver produceert flere forhøjede sukkkerniveauer i blodet. Kort sagt kan du risikere at blive mere sulten ved at spise majs og derfor tage på i vægt.