Spinat blev allerede for over 2000 år siden i Persien, og efterfølgende bragt til andre lande som plante. I år 647 blev den bragt fra Kina til Nepal som gave. De første kendte kilder omkring spinat stammer fra gaveoverrækkelser som denne.
Spinaten som er en grøntsag, er kendt for dens grønne spiselige blade. Spinaten er beslægtet med bl.a. rødbede og sukkerroe.
Vask spinaten godt
Når du har med spinat at gøre, er det vigtigt at du først skyller spinaten grundigt. Spinaten kan være fyldt med jord, sand eller bakterier.
Smager godt
Ud over fordelen ved at spinat smager godt, så det den også sund at spise. Grøntsagen kan bruges i supper, salater, æggekager mv.
3 gode grunde til at spise Spinat
Jern
Spinat er en grøntsag der er er rig på Jern. Jern spiller en stor rolle i produktionen af de røde blodlegemer, der hjælper til med at transportere ilt rundt i kroppen
Forebygger kræft
Forskning viser, at spinat indeholder stoffer der forebygger visse former af kræft. Egenskaber der eksempelvis har vist sig gode til at begrænse væksten af kræftsvulster. Desuden har spinat vist sig effektiv til at yde beskyttelse imod prostatakræft.
Godt for øjnene
Spinat er godt for øjnene. Grunden er at spinat indeholder stoffet Lutein, som er med til at absorbere den skadelige UV -stråling fra solen. Spinat er også godt at spise hvis du gerne vil forebygge grå stær.
Ulemper ved spinat
Du skal dog passe på med at spise alt for store mængder spinat ( og her er der tale om meget spinat).
For spinat er en oxalatholdig fødevare, hvor man ved indtag kan opleve en stigning i urinens indhold af oxalat, som i forbindelse med kalcium kan danne nyresten.
Så alt i alt kan det siges at: Spinat – Godt for øjnene og selvfølgelig også resten af dit helbred.
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.