Torskerogn fyldt med D – Vitamin
Mangler du inspiration til din madpakke eller ungernes? – så kan torskerogn være en udmærket løsning (også selvom den nogle gange kan være en kedelig spise og ser kedeligt ud på en rugbrødsmad).
Det er muligt at købe frisk rognen hos fiskehandleren, men torskerogn på dåse er også en kendt variant og kan købes i alle supermarkeder.
Ikke alt på dåse er nødvendigvis torskerogn
Desværre er rogn købt på dåse i supermarkedet ikke nødvendigvis kun torskerogn. Ofte er rognen tilsat både salt(natrium), div krydderier, vand og tomatpure.
Der mangler torsk i din torskerogn
Politiken skriver i ovenstående artikel:
»Som regel kan du også se det på prisen – ‘torskerogn’ er dyrere end dem, der bare hedder ‘rogn’.«
Mange typer dåse rogn er reelt ikke torskerogn. Dåserne er blandingsdåser af rogn fra forskellige fisk såsom japansk ising fra Stillehavet, sejfisk fra Atlanterhavet og haki fanget nær New Zealand.
Er der tale om en “rigtig” torskerogn kan der siges følgende: Den er en sund spise og derfor godt at have i madkassen, den er fedtfattig og indeholder umættede fedtsyrer samt de sunde Omega 3 fedtsyrer, som er gode for kroppen.
Vitaminer
Den er rig på jod og har et højt indhold af E, D og B vitaminer (B 12).
Et halv dåse dækker mellem 20 – 30 % af dit daglige nødvendige brug af Omega 3 fedtstoffer.
Rig på D – Vitamin
Den rigtige torskerogn er rig på D vitaminer. D-Vitaminer er medvirkende til at du får et godt immunforsvar, påvirker dit humør positivt og gavner det generelle overskud.
Selvom man godt kan sige at det er en kedelig mad at spise (det synes jeg ihvertilfælde selv), så er den ofte et godt valg. Et valg der er sundt for både dig og din krop. Og som skrevet er den fyldt med D-vitaminer, som for mange, især om vinteren kan være en mangelvare. Den er også lækker i en fiskeanretning som det ses på det nedeste billedet. Eller sammen med en god salat.
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.