Nogle krydderier er mere kendt end andre. De fleste danskere kender Peber, Basilikum, Oregano og så selvfølgelig Kanel (Ceylon kanel), som især bruges i Julen eller til almindeligt bagværk.
Kanel bliver mere og mere almindeligt i maden og har en sødlig smag og aroma.
Krydderiet ligner ruller af bark, hvilket kanal også kan siges at være. Og det kan man jo også sige at Kanel er. Kanel kommer nemlig fra den inderste bark i kanel træerne og der findes flere forskellige kaneltræer. Det være sig Ceylon, Cassia (Kassia)Saigon og Korintje.
Kanel – Brug Ceylon kanel
Ceylonkanel bliver også kaldt den ægte kanel. Denne kanel kommer fra et stedsegrønt træ ved navn Cinnamomum verum. Træet stammer oprindeligt fra Sri Lanka. På nuværende tidspunkt bliver den også dyrket kommercielt i Brasilien, Egypten, Sumatra og Java. Sri Lanka er dog stadig kendt for at være de bedste til at dyrke Ceylonkanel.
Kassiakanel
Kassiakanel stammer fra Kassiatræet kaldet Cinnamomum cassia. Træet er oprindeligt fra Kina. Smagen af Kassiakanel er både kraftigere i smagen og billigere end Ceylonkanel. Ulempen ved Kassiakanel er at den indeholder Kumarin, som i store mængder er giftigt for kroppen. I den ægte Ceylonkanel er der stort set ingen Kumarin og er derfor den der anbefales at blive købt.
Det er desværre Kassiakanelen som der sælges mest af i Danmark.
Du kan også se forskel på de to kanel typer ved at kanelstænger fra Ceylon er bløde og dem fra Kassiatræerne er hårde at tygge i.
Blodfortyndende
Ceylonkanel har en blodfortyndende virkning – samt er med til at du får en normalt kolesterolniveau og er samtidig god for fordøjelsen.
Modvirker madforgiftning
Ceylonkanel kan også være god at spise hvis du har fået en madforgiftning.
Bekæmpe bakterier
Kanel er velegnet til at dræbe svamp og bakterier, og alene den fordel gør kanelen til et fantastisk krydderi, som er godt at have i sit køkken.
Små mængder kanel har vist sig at kunne dræbe både e-coli og salmonella bakterier.
Styrker dit immunforsvar
Er du ramt af en forkølelse eller influenza, så er en varm kop te med ceylonkanel med til at styrke dit immunforsvar.
- Du putter lidt kanel i en varm kop vand med ingefær. Dette vil både hjælpe dig med at sænke din feber og forbedre din hoste. Du vil lidt efter føle dig bedre tilpas.
- Det har anti-inflammatoriske og anti bakterielle egenskaber, der er en stor hjælp i situationer som disse.
- En af de retter hvor der bruges mest kanel er selvfølgelig Risengrød, så købe kanel i den ægte form og få lidt sundhed ind på den måde. Eller du kan bage nogle lækre kanelsnegle.
- Alt i alt – Kanel – Brug Ceylon kanel
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.