Skip to content

By Karina Sundhed og Wellness

"Man kan ikke ændre i går, men man kan ødelægge i dag, ved at tænke for meget over i morgen"

Menu
  • Home
  • Fuldkorn
  • Grøntsager
  • Kosttilskud
  • Kostråd
  • Krydderi
  • Løg
  • Olier
  • Rodfrugt
  • Stress
  • Varme drikke
  • Andet
  • Sund morgenmad
Menu

Kanel – Brug Ceylon kanel

Posted on April 5, 2023December 15, 2024 by admin




Kanel - Brug Ceylon kanel

Kanel – Brug Ceylon kanel

Nogle krydderier er mere kendt end andre. De fleste danskere kender Peber, Basilikum, Oregano og så selvfølgelig Kanel (Ceylon kanel), som især bruges i Julen eller til almindeligt bagværk.

Kanel bliver mere og mere almindeligt i maden og har en sødlig smag og aroma. 

Krydderiet ligner ruller af bark, hvilket kanal også kan siges at være. Og det kan man jo også sige at Kanel er. Kanel kommer nemlig fra den inderste bark i kanel træerne og der findes flere forskellige kaneltræer. Det være sig Ceylon, Cassia (Kassia)Saigon og Korintje.

Kanel – Brug Ceylon kanel

Ceylonkanel bliver også kaldt den ægte kanel. Denne kanel kommer fra et stedsegrønt træ ved navn Cinnamomum verum. Træet stammer oprindeligt fra Sri Lanka. På nuværende tidspunkt bliver den også dyrket kommercielt i Brasilien, Egypten, Sumatra og Java. Sri Lanka er dog stadig kendt for at være de bedste til at dyrke Ceylonkanel.

Kassiakanel

Kassiakanel stammer fra Kassiatræet kaldet Cinnamomum cassia. Træet er oprindeligt fra Kina. Smagen af Kassiakanel er både kraftigere i smagen og billigere end Ceylonkanel. Ulempen ved Kassiakanel er at den indeholder Kumarin, som i store mængder er giftigt for kroppen. I den ægte Ceylonkanel er der stort set ingen Kumarin og er derfor den der anbefales at blive købt. 

Det er desværre Kassiakanelen som der sælges mest af i Danmark.

Du kan også se forskel på de to kanel typer ved at kanelstænger fra Ceylon er bløde og dem fra Kassiatræerne er hårde at tygge i.  

Blodfortyndende

Ceylonkanel har en blodfortyndende virkning – samt er med til at du får en normalt kolesterol niveau og er samtidig god for fordøjelsen.

Modvirker madforgiftning

Ceylonkanel kan også være god at spise hvis du har fået en madforgiftning.

Bekæmper bakterier

Kanel er velegnet til at dræbe svamp og bakterier, og alene den fordel gør kanelen til et fantastisk krydderi, som er godt at have i sit køkken.

Små mængder kanel har vist sig at kunne dræbe både e-coli og salmonella bakterier.

Styrker dit immunforsvar

Er du ramt af en forkølelse eller influenza, så er en varm kop te med ceylonkanel med til at styrke dit immunforsvar.

Du putter lidt kanel i en varm kop vand med ingefær. Dette vil både hjælpe dig med at sænke din feber og forbedre din hoste. Du vil lidt efter føle dig bedre tilpas.

Det har anti-inflammatoriske og anti bakterielle egenskaber, der er en stor hjælp i situationer som disse.

En af de retter hvor der bruges mest kanel er selvfølgelig Risengrød, så købe kanel i den ægte form og få lidt sundhed ind på den måde. Eller du kan bage nogle lækre kanelsnegle.

Alt i alt – Kanel – Brug Ceylon kanel 


Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.





Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bær

Citrus frugter

Lime - Den sunde drinksfrugt

Fisk

Laks - Kilde til Omega-3

Frugt

Frø, Nødder og Kerner

Gode råd mod stress

Gryn

Grøntsager

Korn sorter

Ris - Vælg fuldkornsris

Kostråd

Kosttilskud

Krydderier

Kål

Spidskål - godt for tarmene

Løg

Olie

Mandelolie - Godt for hud og hår

Rodfrugter

Varme drikke

Kamillete

Vitaminer

Andet

Boganmeldelser – Du er velkommen til besøge min blog med boganmeldelser

Motion

Svømning
Vandring, Motion og Gåfællesskaber

Fugtmasker, hårkure og karbade af naturprodukter

Avocado-banan-maske til huden

Ansigt
Avocado-banan-maske-til-huden
Fugtmaske med æg, havregryn og smør til sart og tør hud
Æble, banan og honningmaske til ansigtet
Hår
Hårbehandling med mandelolie, avocadoolie og olivenolie
Tips – Hårkur af naturprodukter
Karbad
Karbad der opstrammer og giver vitaminer til huden

 

 

Bær

Hindbær – Gode grunde til at spise hindbær
Jordbær og sundhed
Vindruer – Giver antioxidanter

Krydderier

Allehånde – Fremmer sundheden
Laurbærblade – Antioxidanter og sundhed

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org

Andet

Hjælpeorganisationer

©2025 By Karina Sundhed og Wellness | Design: Newspaperly WordPress Theme