Laks er jo en dejlig spise – smager godt og er sundt. Den indeholder ca. 20 g protein pr 100 g fersk laks. Selvom laks går for at være en fed fisk, så er den alligevel god for din sundhed. Laksen er nemlig en god kilde til Omega-3 fedtsyrer, som er godt for din krop.
Laksen lever i saltvand, hvor den foretager lange vandringer. Gydningen foregår i det vandløb, hvor den selv er vokset op. Ynglen trækker ud i saltvand efter 1-3 års ophold i vandløbet. Gydeområderne findes på vandløbsstrækninger med hastigt strømmende vand, hvor bunden er gruset eller stenet.
Laks indeholder masser af D-vitamin
Laks er samtdig en god naturlig kilde til D – vitaminer. Noget som mange danskere om vinteren får for lidt af. Mangel på D vitamin kan udvikle sig til knogleskørhed.
D-vitamin er vigtigt for vores immunforsvar, knogler, muskler, nerver og kredsløb.
D-Vitaminet i laks er også super sundt for din hud. Vitaminet bremser eksem og kan bla. benyttes mod psoriasis.
Laks er godt for dit hjerte
De gode fedtstoffer – nemlig det umættede fedt – er kost for hjertet. Laks er rig på umættet Omega-3 fedtsyrer og andre gode næringsstoffer, og derfor er laks godt at tænke ind i kosten.
Omega -3 som er i laks er også et vigtigt fundament i cellernes ydre menbraner. En vigtig faktor for at cellerne forbliver raske.
En ubalance i omega – 3 kan bla lede til sygdomme som kræft, alzheimers, depression, nedtrykthed, ledegigt, eksem mv.
Laksen giver desuden fugtighed til din hud, så du undgår bumser mv.
Laks indeholder mange proteiner
Proteiner er der masser af i laks. Proteinerne hjælper dig med at holde dig mæt og genopbygger musklerne, efter at du har trænet.
Laks indeholder mange proteiner
Proteiner er der masser af i laks. Proteinerne hjælper dig med at holde dig mæt og genopbygger musklerne, efter at du har trænet.
Risiko for forgiftning
Vær dog opmærksom på at laks skal spises med måde pga risikoen omkring miljøgifte.
Rigtig ærveligt, men sandheden er at fisk fanget i Østersøen og sikkert også mange andre steder har stor sandsynlighed for at indeholde miljø gifte fra havet.
Tilberedning
Men spises laks ikke i enorme mængder, så er det en yderst dejlig og sund spise.
Der findes forskellige måder at tilberede en laks:
En af de mest almindelige metoder er at dampe Laks i ovnen eksempelvis pakket ind i staniol.
Vælger du at stege eller grille laksen, så pas på med ikke at stege den alt for meget. Da det er de såkaldte stegemutagener, som muligvis kan fremkalde kræft.
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.