Der er mange fordele ved at spise tang og samtidig vinder tangen mere og mere indpas i forskellige sammenhæng.

Tangen kan købes i de fleste helseforretninger og enkelte supermarkeder har også den i deres sortiment. Den kan også købes på nettet.

Du kan både købe tang som er tørret eller frisk tangsalat – som begge dele smager rigtig godt (kan købes i Føtex).

Tang er en fælles betegnelse for forskellige grupper af større, flercellede alger. Der finder flere forskellige arter såsom rødalger, grønalger og brunalger.

Du kan selvfølgelig også godt selv plukke tangen ved havet, men det kræver et nøjere kendskab til hvilken tangalger der kan spises, og det kendskab har jeg desværre ikke (her er jeg dog sikker på du kan finde råd og vejledning andet steds fra).

Der er mange gode grunde til at spise tang og her er nogle af dem:

Virker mod herpes

Er du en af dem som har herpes udbrud – så er tangen en rigtig god spise, da den er med til at neutralisere herpes virussen

Virker forebyggende mod Alzheimers og Parkinson

Fordi tangen er rigt på Omega 3 fedtsyrer er den god at spise. Omega 3 fedtsyrer er en kendt spise der påvirker hjernens funktion i en positiv retning og derved kan tangen være med til at forebygge Alzheimers og Parkinson.

Vitaminer og mineraler

Vitaminerne i tang er for eksempel A, B, C og E. Derudover indeholder tangen også kun ganske lidt fedt og det er de sunde umættede fedtsyrer som danner hovedbestanddelen af fedtindholdet. Derudover findes der også vandopløselige fibre, som er gode for din fordøjelse i tang.

God kilde til kalk

Tangen er en god kilde til kalk, der er vigtig for kroppens knogler.

Godt for helbredet

Her er en artikel om de forskellige slags tang der findes:
Forskellige slags tangalger

En artikel fra Helsenyt om hvad tangen er godt for:
Helsenyt

En artikel som fortæller om hvorfor ikke alle tangalger er gode:
Politiken og artikel omkring tang

En artikel fra Politiken om tangens sundhed:
Politiken og sundhed ved at spise tang

En artikel om hvilke vitaminer tangen indeholder:
Hvad tang indeholder af vitaminer

n artikel om hvorfor tangen er vores nye superfood:
Hvorfor tangen er vores nye superfood