Dild på latin kaldet Anethum greveolens er en krydderurt med en levetid på omtrent 1 år. Dilden er en krydderurt som er beslægtet med fennikel og persille. Planten bliver omkring 1 M høj
Dilden er en krydderurt som i tidernes morgen ofte en blevet brugt som medicinplante. Det er de friske blade fra dild planten som anvendes i salater eller fiskeretter som garniture eller når der skal syltes agurker.
Planten stammer oprindeligt fra Centralasien og vokser på nuværende tidspunkt vildt i Mellemøsten. Dilden bliver ofte brugt i madlavning i forbindelse med laks.
Vitaminer
C vitaminer (70 mg), beta-Caroten (5982 mg), folat (116 mcg), indeholder B vitaminer – dog med undtagelse af B 12. Mineraler: Calcium (230mg), kalium (647 mg), jern (5,5 mg) Indholdet er per 100 g. netto.
Dild smager ikke at ret meget, så du får en masse næringsstoffer i din mad uden at du kan smage det – så smager påvirker ikke din mad i noget retning.
Fordelen ved at spise Dild – Sundhed for kroppen
Godt for maven
Dilden kan fjerne overskydende luft i din mave og kan medvirke til at berolige fordøjelsen.
Dild skulle også have en god effekt hvis du har for meget mavesyre eller lider af kvalme.
Middel mod influenza
Dild er også rigtig godt at spise hvis du gerne vil undgå alt for meget forkølelse og influenza.
Den indre varme
Krydderurten skulle være god til at give den indre varme (og det er jo dejligt om vinteren).
Ulempen ved dild
Ulempen ved at spise dild (og du skal virkelig spise meget) er at dilden kan være med til at hæmme optagelsen af calcium, magnesium og zink – da dilden også indeholder en del oxalsyre.
arla har på deres hjemmeside et stort udvalg af opskrifter, hvor der indgår dild og andre spændende krydderier.
samvirke har og en del opskrifter hvor krydderurten er involveret. Som sagt kan dilden bruges til rigtig mange spændende madretter.
Alt i alt er Dild – Sundhed for kroppen
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.