Sunde bananpandekager er bare noget af det mest lækre. Jeg har lavet bananpandekager i årevis og de er altid et hit.
Det er en sund snack og kan jeg kun sige prøv at lave dem og bliv positivt overrasket. Bananpandekagen består hovedsageligt af banan, havregryn og æg. Ingredienser som jo er sunde og egner sig godt til en antiinflammatorisk kost.
Du kan også lave dem til din morgenmad. De kan være lækre med bær såsom hindbær, brombær eller lign. Bruger du jordbærmarmelade eller jordbærsirup så giver det kun pandekagerne et ekstra plus.
Ingredienser
2 Store bananer
2 æg
1 1/2 dl havregryn
1/2 teske kanel
Lidt salt
1 tsk bagepulver
Kokosolie, Olivenolie eller lidt smør til at stege i
Evt. lidt vaniljepulver for at give pandekagen lidt ekstra smag.
Fremgangsmåde
Først blender du havregrynene i en foodprocesser eller i en blender. Tilsæt så bananer, æg, kanel og blend til dejen bliver helt flydende. Si bagepulveret i og rør rundt i dejen.
Bananpandekagerne steges i enten kokosolie eller olivenolie i ca. 3 minutter på hver side eller til de er pænt gyldne.
Jeg laver 3 pandekager ad gangen. Til hver pandekage bruger jeg ca 1/2 dl.
Tips
Har du ikke en foodprocesser, så er det muligt at mose bananaerne ind i blandingen med en gaffel. Alle ingredienserne blandes i en skål og så moser du selv det hele rundt. Konsistensen bliver måske lidt mere tyk, men pandekagerne smager lige så godt af den grund.