Bulgur – Bidrager med kostfibre
Bulgur – kan være et fint alternativ, hvis du gerne vil prøve noget andet end ris, pasta og kartofler.
Vil du gerne spise Bulgur, vil jeg anbefale dig at købe fuldkorns varianten i stedet for de polerede. Fuldkornsbulgur er et fuldkornsprodukt.
Dette kan betyde at der er hele kerner med i produktet, hvilket er langt sundere end de almindelige polerede kerner. Fuldkorns varianten af Bulgur består af kogte, delvist afskallede, knækkede hvedekerner.
Fuldkornsbulgur bliver fremstillet ved at koge durumhvedemel i meget lidt vand, hvorefter det lufttørres og kernerne knækkes. Bulgur er mest kendt fra det Mellemøstlige køkken, hvor den bla. bruges i Tabbouleh salater og de små, tyrkiske meze-retter.
Du kan også nyde Bulgur sammen med grillet kød, som fyld i supper eller i en frisk salat eksempelvis med grillede grøntsager og forskellige aromatiske krydderier.
Tilberedning
Bulguren skal skylles inden kogningen. Du bruger 1 dl Bulgur til 2 dl vand. Vandet bringes i kog.
Hvis du ønsker at give Bulguren ekstra smag, kan du også putte bouillon i vandet. Kog Bulguren til den er mør eller check kogetiden på pakken. Hæld evt. overskydende vand fra. Derefter er Bulguren klar til servering.
Bulgur – Bidrager med kostfibre
Du kan vælge at købe poleret Bulgur eller Fuldkornsbulgur. Det sidste er dyrere, men er at foretrække, da indeholder flest kostfibre, som holder dig mæt gennem længere tid.
Dermed kan Bulgur også være godt at spise i stedet for ris og pasta, hvis du gerne vil slanke dig.
Vitaminer og mineraler
Bulgur er en kilde til fosfor, jern og zink, alle mineraler som er gode for dine knogler og dit blodomløb. Samtidig er Bulgur rig på mineralet magnesium, som hjælper kroppen med at optage kalk.
Desuden er Bulgur rig på B – vitaminer.
Er Bulgur sundere end ris?
Ja, bulgur er sundere end ris, for bulgur indeholder knap 11 gange flere kostfibre per 100 gram sammenlignet med hvide ris.
Undgå Bulgur hvis
Har du cøliaki, gluten tolerance eller allergi overfor hvede, så skal du holde dig væk fra Bulgur, som jo netop indeholder hvede.
Opbevaring
Bulgur bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Opbevar aldrig bulgur i direkte sollys. Kogt bulgur og andre madrester kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet.
Pak madresterne ind i en tætlukkende beholder.
Alt i alt Bulgur – Bidrager med kostfibre som er sunde for dig og din krop.
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.