Om sommeren summer bierne rundt. De samler nektar fra blomster eller bestøver dem om man vil. Den nektar de indsamler bliver behandlet med enzymer i biernes honningmave, herefter bliver der fra bierne produceret honning.
Honning, Endorfiner og Lindring
Honningens farve og smag er bestemt efter hvor bierne henter deres nektar – så alt efter hvilken blomster de henter deres nektar fra giver det en bestemt smag og aroma.
Godt mod sårbehandling
Honning har antiseptiske egenskaber. Disse egenskaber gør at Honningen er godt at bruge ved sårbehandling. Læg honningen pænt hen over såret og lad det sidde. Honningens sårhelende egenskaber har været kendt siden oldtiden. I sin tid brugte selv egypterne Honning til at behandle sår.
Virker godt ved lindring af halsbetændelse
Har du halsbetændelse, ondt i halsen eller tilsvarende, så kan honningen have en rigtig god effekt. Behandlingen er saften fra en halv citron og et par teskefulde honning tilsat varmt varm – så har du en lækker drik til en øm hals.
Virker mod depressioner
Da honningen er fyldt med søde stoffer er honningen med til at få hjernen til at producerre endofiner som bruges til at forbedre humøret. Honningen virker samtidig søvndyssende og kan også i moderat grad bruges til lettere depressioner.
Bistik
Er du så uheldig at du er blevet stukket af en bi, så er det noget af det bedste at smørre på bistikket. Det både lindrer og gør at bistikker forsvinder hurtigere.
Godt for huden
Man kan lave masker til ansigtet af honning. Honning har en blodgørende effekt på din hud, hvilket giver din hud en sund og smuk glans.
Godt ved vægttab
Vil du gerne skære dit forbrug af sukker ned, så kan honningen være en god erstatning. Honning er med til at holde dit blodsukker stabilt, hvilket ingen mindsker trangen til sukker.
Vitaminer
Honningen indeholder vitaminer som folinsyre, b – vitaminer, c- vitaminer, jern, kalcium, natrium og andre vitaminer og mineraler.
Helsenyt har skrevet en rigtig god artikel om Honning og hvorfor Honning er sundt.
Alt i alt er der mange gode grunde til at spise Honningen, og det smager jo også godt. Lidt honning i en kop te kan om vinteren være rigtig lækkert. Eller til at smørre på en bolle eller lign.
Sørg for at købe honningen uden tilsætningsstoffer, især hvis du skal bruge den på huden. Vil du bruge honningen til skønhedsmidler , så køb den flydende slags, da disse er lettere at bruge. Det er vigtigt at honningen ikke er blevet varmebehandlet først, så de naturlige enzymer er blevet ødelagt eller væsentligt svækket.
Alt i alt er der meget godt at sige om Honning, Endorfiner og Lindring
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.