Sød kartoffel og sundhed
Batat og kaldet sød kartoffel er aflange røde eller gule rodknolde, som har både en krydret og sød smag.
Der findes forskellige former for søde kartofler. Den mest kendte er den fugtige med orangefarvet kød. Den anden variant er noget tørrere med flødefarvet kød og smager også tørre.
Den orangefarvede er den som indeholder mest beta-caroten. Et kvart kilo sød kartofler dækker det daglige behov af beta-caroten.
Hvis man vil bruge den søde kartoffel som bagekartoffel, skal man vælge dem som er faste med et glat skind.
På trods af navnet er søde kartofler faktisk ikke i familie med almindelige kartofler.
Batat eller sød kartoffel er en rodfrugt som oprindeligt stammer fra Amerika, men som nu også bliver dyrket i Europa. Man tilbereder den søde kartoffel på samme måde som en almindelig kartoffel, men den smager sødere og konsistensen er blødere. Samtidig er mængden af protein tre gange så høj som hos en almindelig kartoffel.
Beta-caroten er godt for
Beta-caroten er en antioxidant som bla. beskytter mod cancer, hjertesygdomme og grå stær.(Din mad er din medicin, Per Westergaard)
Styrker huden
Beta-caroten kan styrke huden og slimhinderne i tarm, luft og urinveje.
Blodtryksproblemer
Grundet kaliumindholdet velegnet ved blodtryksproblemer. Kalium kan være med til at regulere væskemængden. (Din mad er din medicin, Per Westergaard)
Magnesium og fibre
Søde kartofler har et relativt højt indhold af fibre. Fibre er med til at øge mætheden, hvilket også kan hjælpe hvis du gerne vil tabe dig. Samtidig er fibre med til at reducere risikoen for diabetes og med til at holde tarmene sunde. Søde kartofler indeholder også magnesium, som virker afstressende (får musklerne til at slappe af) og styrker knoglerne.
Du er også velkommen til at kigge på min blog boginspirationen hvor jeg anmelder bøger.