Skip to content

By Karina Sundhed og Wellness

"Man kan ikke ændre i går, men man kan ødelægge i dag, ved at tænke for meget over i morgen"

Menu
  • Home
  • Fuldkorn
  • Grøntsager
  • Kosttilskud
  • Kostråd
  • Krydderi
  • Løg
  • Olier
  • Rodfrugt
  • Stress
  • Varme drikke
  • Andet
  • Sund morgenmad
Menu

Zittauerløg

Posted on November 13, 2024November 19, 2024 by admin




Zittauerløg

Zittauerløg er en grøntsag og et af de mest almindelige løg der findes. Det har som regel en gullig farce og en brunlige blade omkring sig. De brune blade tages væk og løget hakket i små stykker. Løget har en stærk og skarp smag. Fint-hakket løg er godt at bruge som smagsgiveren i enten en gryderet, frikadeller, kødsauce eller supper. Løget er kendt inden for forskellige madkulturen og bruget stort set verdenen rundt.

Løget som grundstenen

Løget er en af de grøntsager som stort set bruges verdenen rundt og i alle slags rettet. Den mest almindelige slags er Zittauer løget, men andre løg som skalotte løget er også bredt kendt. Løget bruges som grundsten i alverdens rettet og er en rigtig god smagsforstærker.

Hvad er et løg?

Der findes mange forskellige slags løg – Zittauerløg, rødløg, rødløg, skalotteløg mv. Zittauerløget bliver som oftest bare benævnt løg. Løget er som regel kendetegnet ved deres rimelig tykke blade og relativt små blomster, som ligesom vokser frem i skærme. Løget er overordnet i familie med Påskeliljer, men også i familie med ramsløg, porrer og purløg. Zittauerløget som er det mest almindelige løg, har både en stærk smag og en stærk duft. Løget bliver dog sødere når det enten koges i en gryderet eller steges på panden.

Løg så tårerne triller

Alle ved at når man skræller løg, så begynder tårerne at løbe. Det faktisk uundgåeligt at skrælle løg uden af øjnene bliver “kede af det”. Løgene indeholder aminosyrer og nogle særlige enzymer, der frigives, når vi skræller løg.  Disse to stoffer reagerer mod hinanden, når vi skræller løget og frigiver derved en særlig luftart, som irriterer vores hud og slimhinder. Når vores slimhinder bliver irriteret begynder øjnene at løbe i vand, som et naturligt skjold mod den luftart der skaber irritationen.

Oprindelse

Det almindelige løg eller Zittauerløget menes at stamme af Centralasien. Det har været dyrket og spist i Kina i over 3000 år. I dag dyrkes og anvendes løget over alt i verdenen. For at dyrke løget – som er relativt nemt – puttes stikløget (sætteløget) i jorden om foråret og ca. 3 måneder senere kan man høste løget.

Anvendelse

Den brune skræl fjernes og top og bund skæres af. Det er bedst at snitte løget med en skarp kniv, hvad enten det skal skæres i skiver eller tern.

Du kan læse mere om løg til immunforsvaret her

Løg - Til immunforsvaret




Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bær

Citrus frugter

Lime - Den sunde drinksfrugt

Fisk

Laks - Kilde til Omega-3

Frugt

Frø, Nødder og Kerner

Gode råd mod stress

Gryn

Grøntsager

Korn sorter

Ris - Vælg fuldkornsris

Kostråd

Kosttilskud

Krydderier

Kål

Spidskål - godt for tarmene

Løg

Olie

Mandelolie - Godt for hud og hår

Rodfrugter

Varme drikke

Kamillete

Vitaminer

Andet

Boganmeldelser – Du er velkommen til besøge min blog med boganmeldelser

Motion

Svømning
Vandring, Motion og Gåfællesskaber

Fugtmasker, hårkure og karbade af naturprodukter

Avocado-banan-maske til huden

Ansigt
Avocado-banan-maske-til-huden
Fugtmaske med æg, havregryn og smør til sart og tør hud
Æble, banan og honningmaske til ansigtet
Hår
Hårbehandling med mandelolie, avocadoolie og olivenolie
Tips – Hårkur af naturprodukter
Karbad
Karbad der opstrammer og giver vitaminer til huden

 

 

Bær

Hindbær – Gode grunde til at spise hindbær
Jordbær og sundhed
Vindruer – Giver antioxidanter

Krydderier

Allehånde – Fremmer sundheden
Gurkemeje og din sundhed
Laurbærblade – Antioxidanter og sundhed

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org

Andet

Hjælpeorganisationer

©2025 By Karina Sundhed og Wellness | Design: Newspaperly WordPress Theme